Tractaments

Què és escoliosi?

Fins ara, l’escoliosi era considerada una desviació lateral de la columna vertebral que tenia una causa desconeguda en la majoria dels casos (80%).

Els últims estudis realitzats per la Dra Coillard, han demostrat, que l’escoliosi es genera quan un nucli epifisari lateral de les vèrtebres deixa de créixer i provoca un desequilibri en el creixement del conjunt de la vèrtebra, ocasionant una angulació en les facetes articulars i un col · lapse en el desenvolupament i creixement vertical de la columna.Depenent de quan i on es genera a la fallada, del temps que li queda per créixer, de l’elasticitat i els teixits, i de la força muscular, entre altres factors, es determina la gravetat de l’escoliosi i la necessitat d’un tractament específic o no.La resta d’escoliosi (20%) tenen un origen congènit (defectes de formació durant la vida embrionària) o formen part de malalties neuromusculars (paràlisi cerebral, poliomielitis, distròfies musculars, espina bífida, etc.)L’escoliosi idiopàtica afecta als adolescents i té predomini pel gènere femení. S’ha observat una predisposició familiar (genètica) a patir-però no és hereditària.

Tractaments de l’Escoliosi

El tractament de l’escoliosi idiopàtica ha d’individualitzar per a cada pacient atès que la gravetat i el potencial de progressió de la corba depèn de molts factors. Les tres línies bàsiques de tractament són:

- Observació (fer controls periòdics).
- Ús de cotilles de correcció.
- Cirurgia (casos molt concrets).

La finalitat terapèutica ha estat, tradicionalment, parar la progressió de la desviació de la columna o corba escoliòtica