Divulgació científica

Escoliosi en adolescents

La Escoliosi és una desviació de l’eix vertical de la Columna Vertebral que apareix prioritàriament en el ràpid creixement de l’Adolescència. Un creixement desequilibrat del bloc vertebral, fa que la vèrtebra creixi de forma asimètrica.

Posteriorment, les vèrtebres comencen a rotar-se entre si i apareix la gepa o prominència.

Es detecta principalment per l’asimetria d’escàpules i d’espatlles en les escoliosis toràciques, i per l’asimetria de flancs en les escoliosis de lumbars.

Carta de Dr Herrero a les Adolescents amb Escoliosi.

No sou nenes ni tampoc adultes. Els vostres pares us tracten com nenes i us exigeixen com adultes. Heu de canviar el tracte que rebeu dels adults i al mateix temps dependre d’ells. Teniu ganes de créixer i sortir i us trobeu com en una olla a pressió, i ni tan sols volen que feu soroll per la vàlvula d’escapament. No ho teniu gens fàcil.

Esteu passant de moment més conflictiu de la vostra vida, amb l’entorn i amb vosaltres mateixes. Sort que hi ha alguna amiga, que no totes, que us entén i comprèn, ja que es troba en la mateixa situació. Les hormones que comenceu a fabricar van al cervell afectant l’humor, el bon i el mal humor, el caràcter, l’obert i l’introvertit, l’excitació i el sopor, la son i la vigília, i quan s’ajunten totes alhora no saps com escapar d’aquesta tempesta interna. I mentre, se t’exigeix ​​que siguis ordenada, que estudiïs, que obeeixis sense dir ni piu, que siguis puntual, amable i educada amb els que t’envolten, que no explotis quan dintre teu hi ha una olla a pressió i només volen que posis un tap al teu vàlvula d’escapament. I de sobte, et porten al metge perquè veuen que la teva esquena no creix recta, i el metge t’informa que has de portar un aparell per contenir-la i evitar que vagi a més. A més de l’ortodòncia ara arriba la ortoespalda. Potser fins també us troba augmentat la miopia. I amb aquest creixement tan ràpid fins i tot us heu tornat maldestres doncs no calculeu on us arriben els braços. Vaja, un panorama desolador, just quan es necessita estar més atractiva o atractiu per començar a entrar al món dels adults. Us trobeu com en una casa en construcció, amb rampes en comptes d’escales, sense finestres ni envans, runa per tot arreu, tot tacat de ciment i guix, el sòl sense rajoles i ni un sol moble. La cambra de bany només arrenquen de la paret unes canonades i ni s’albira on anirà la banyera. Penseu que sereu així i us costa imaginar-vos com la casa moblada confortable i còmoda per viure.

Afortunadament, tot passa, l’ortodòncia s’acaba, la miopia es tracta amb lentilles esperant la correcció definitiva, i per fi, es deixa de créixer i la columna deixa de desviar-se. És només durant aquest període que es pot evitar que es desviï més, i és només durant aquest període que es pot tractar amb els millors resultats. Sé que no és fàcil adaptar-se, però només heu de pensar que arribarà el dia en què s’acabarà tot. I cada dia és un dia menys del total del tractament, i que arribarà el dia en que us veureu com la casa confortable i acollidora, us veureu molt bé, joves i amb tota una vida per davant. No oblidareu el tractament, però agraireu que els vostres pares hagin fet el possible per millorar la vostra vida. Altres pares no poden o no tenen mitjans per trobar un metge que els ajudi doncs el país on viuen no disposen d’ells, i veuen amb desolació, que l’esquena dels seus fills es desvia més i més sense poder fer res per remeiar. Ha de ser terrible per a tots pares i fills. Només uns pocs adolescents són afortunats, i tu ets un d’ells, no ho oblidis mentre fas la ortoespalda.

 

Informació adreçada a Adolescents amb escoliosi.

“Cada vegada que et precipitas pels passadissos del teu col · legi perquè arribes tard a una classe, marques un gol en el teu equip durant un partit, o vas a ballar amb els teus amics, estàs utilitzant els teus ossos, músculs i articulacions. Sense aquestes parts importants del teu cos, tindries serioses dificultats: no podries asseure’t, aixecar-te, caminar, ni fer cap de les activitats que realitzes diàriament. ” Si vols saber més, clica AQUÍ.

Antigament es creia que les dolències de l’esquena eren molt rares entre els joves. Avui se sap que no és així i que són freqüents, especialment a partir dels 12 anys. Si vols saber més, clica AQUÍ.

Aquestes són les 10 regles perquè tinguis una esquena sana i forta:

Estigues actiu. Fes exercici habitualment. La natació, córrer o anar en bici et posaran en bona forma física. Els exercicis fan que la musculatura de la teva esquena sigui potent, resistent i flexible.

Escalfa els teus músculs abans de fer exercici, i estira’ls en acabar.
Evita estar tot el dia assegut. En cas contrari, perdràs força en la musculatura de l’esquena i augmentarà el risc que et faci mal.
Quan estiguis assegut fes-ho el més enrere possible en la cadira i mantingues el respatller recte. Mantingues l’esquena relativament recta i els colzes recolzats. Canvia de postura freqüentment i aixeca’t cada 30-45 minuts.
Quan llegeixis, seu bé, i si has d’estar molt temps utilitza un faristol.
Quan facis servir l’ordinador, col · loca la pantalla enfront dels teus ulls ia l’altura del teu cap.
Per portar el material escolar utilitza un transport amb rodes i d’altura regulable. Si no, usa una motxilla de tirants amples i passa’ls per ambdós espatlles. Evita dur més del 10% del teu propi pes.
No fumis. No ho necessites. A més d’enverinar la teva salut augmenta el risc que et faci mal l’esquena.
En cas que tinguis dolors, no esperis més, parla amb els teus pares i consulta al metge.
El més important, no et ensorraments. És molt probable que no tinguis res greu i només es degui a que els teus músculs no estan treballant bé. Evita el repòs, porta una vida el més normal possible. Recorda, estigues tan actiu com puguis.
Preguntes més freqüents sobre mètode SpineCor

En què es diferencia SpineCor d’altres cotilles?
SpineCor és una cotilla dinàmic no rígid, el que significa que és flexible. Aquesta important característica té nombrosos beneficis:

Conserva el moviment del cos i promou la correcció mentre es realitzen les activitats normals de la vida diària.
Es realitza de manera discreta sota la roba, millorant l’acte-imatge del pacient.
Millora l’acceptació del tractament per part del pacient, el que permet obtenir resultats òptims.
A llarg termini ofereix una solució cost-efectivitat al pacient.
Està provat que es mantenen els resultats del tractament després de la retirada de la cotilla, el que el diferencia de les cotilles rígids.
L’observació clínica mostra importants millores a nivell postural.
No té efectes secundaris (atròfia muscular).
Pot el pacient col · locar la cotilla sense ajuda?
Per començar, el pacient necessita la prescripció del metge especialista per obtenir l’aprovació del tractament. Després, en la majoria dels casos, el pacient és enviat a un ortopeda oa un fisioterapeuta per a l’ajustament de la cotilla SpineCor. Llavors, s’informa al pacient i als pares de tot el relacionat amb l’ús de SpineCor.

És molt fàcil per al pacient col · locar la cotilla una vegada que ha estat ajustat i les bandes han estat numerades per a identificar la seva posició i l’ordre de col · locació.

Quin és l’ús diari recomanat (en hores)?
L’ús diari recomanat de la cotilla depèn de la patologia del pacient, l’edat, la velocitat de progressió i la severitat de la escoliosi. En general, es recomana portar SpineCor 20 hores al dia.

Com podem rentar els components de la cotilla?
El manteniment de la cotilla és explicat de forma extensa als pacients i els seus familiars en el moment en que s’ajusta per primera vegada. A més, quan es col · loca la cotilla, es lliura al pacient una guia amb les instruccions.