CARLOS HERRERO JOVER

Currículum Vitae

, nascut a Barcelona el 6 de juliol de 1953 i amb domicili actual a Girona.

Cursa els seus estudis de Medicina a la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​finalitzant els mateixos al juliol de 1977.En el mateix any obté el grau de Llicenciatura.Durant els seus estudis de medicina, va estar adscrit al Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’equip quirúrgic de la SS de la Clínica Adriano. Els 2 últims anys de la carrera es va integrar al Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital de Sant Joan de Déu Barcelona participant en Sessions Clíniques i en l’equip quirúrgic i de guàrdies.Al setembre de 1978 s’inicia el període de Resident en el Servei de Cirurgia Pediàtrica de la Residència Sanitària de la SS Verge de Lluch de Palma de Mallorca on obté el Títol d’Especialista en Cirurgia Pediàtrica a l’octubre de 1981.Els dos últims anys els va realitzar amb integració exclusiva en la Unitat d’Ortopèdia i Traumatologia Pediàtrica d’aquest Servei sent el seu centre de referència l’Hospital Universitari Materno-Infantil Vall d’Hebron.Entre 1979 i 1980 realitza els 4 cursos monogràfics de l’especialitat obtenint el Doctorat al setembre de 1980.Al novembre de 1981 assisteix com a Cirurgià pediàtric al Servei d’Ortopèdia i Traumatologia de l’Hospital Infantil de Sant Joan de Déu de Barcelona especialitzant-se en patologia osteoarticular neonatal, rotant per les diferents consultes monogràfiques (patologia neonatal, cirurgia de la mà infantil, mielomeningocele, escoliosi , tumors ossis, maluc neonatal, peu zambo i allargament de EEII entre altres) integrant-se així en l’equip quirúrgic i de guàrdies. Finalitza la seva assistència al març de 1983.

Al maig de 1983 s’adscriu al Servei d’Ortopèdia i Traumatologia de l’Hospital de Girona de la SS Doctor Josep Trueta on realitza una tasca de 40 hores setmanals de guàrdies al Servei d’Urgències durant un període de 5 anys.

Simultàniament col · labora en un equip quirúrgic on es realitzen intervencions de microcirurgia.

També, simultàniament, i durant el mateix any 1983, va iniciar la creació d’una Unitat d’Ortopèdia i Traumatologia Pediàtrica que l’any 1987 va superar la xifra de 1.200 visites de Consultes Externes i 57 intervencions quirúrgiques exclusivament pediàtriques. Així mateix va realitzar el seguiment de les Urgències traumatològiques pediàtriques que precisaven ingrés a l’Hospital, realitzant també un control ortopèdic dels Nadons que ho requerien a la Unitat de Maternitat.

Va dissenyar una Bressol Ortopèdica per les traccions dinàmiques dels beus instal · lant a la Unitat de Neonatologia.

Durant l’any 1986 va assistir durant els mesos de gener i febrer al Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de la Clínica Infantil de l’Hospital de la SS “LA PAU” a Madrid, sent el Cap de Servei el Prof Bernardo Esteban Múgica.

A l’octubre de 1987 va ingressar a la Unitat d’Ortopèdia i Traumatologia Pediàtrica del Servei de Traumatologia i Ortopèdia de l’Hospital Universitari de l’Hospital de Sant Pau a Barcelona sota la direcció del Professor Armando Fidalgo Valdueza en qualitat de metge Assistent, on va assistir a les consultes externes ja les sessions clíniques fins a Juny de 1994 assistint un total de 10.156 hores. Actualment manté aquest Hospital com Hospital de Referència per a consultes, dubtes i tractaments que requereixin un Centre Especialitzat.

També durant aquest període es va desplaçar en diverses ocasions a la Faculté de Medecine Orthopédie Pédiatrique del CHU (Centre Hospitalaire Universitaire) Saint-Charles de Montpeller (França) entaulant una grata amistat amb el Cap de Servei Professor Jean-Gabriel POUS.

Des del juliol de 1991 pertany al quadre de Metges Associats de l’Hospital General de Catalunya.

Des de 1996 col · labora en el Servei de Laparoscòpia Pediàtrica de la Clínica Girona.

Des de Setembre de 1983 fins a l’actualitat manté una Consulta Privada dedicada exclusivament a Patologia Osteoarticular Pediàtrica i de l’Adolescència.

Des d’Abril de 2003 (fins a desembre de 2005) va pertànyer al Servei de Cirurgia Pediàtrica (Secció de Control del Desenvolupament Ossi), del Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon.

Des d’Abril de 2004 treballa a la clínica CIMA a Barcelona.

 

Assistència a cursos i congressos

1980.

- Curs sobre Espondilolisi i Espondilolistesi realitzat pel Servei de Traumatologia i Ortopèdia de la Residència Sanitària de la SS “Verge de Lluch” de Palma de Mallorca.

1986.

- Congressos Nacionals de la SECOT (Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia) durant els anys 1986 1987, 1988 i 1989, presentant en el primer d’ells, a Pamplona, ​​un vídeo sobre el disseny, fabricació i utilització d’una Bressol Ortopèdica de traccions múltiples.

- 1 ª REUNIÓ SOBRE Allargaments de Extremitats a la Clínica Infantil de l’Hospital “Nen Jesús” de Sabadell.

1987.

VX Sala Internacional Des Inventions et de Techiniques Nouvelles. Geneve. Suïssa. Presentació de la “Bressol de Traccions Múltiples”.

1990.

Jornada d’Ortopèdia Infantil. Hospital Sant Joan de Déu. Barcelona.

Curs Internacional d’Ortopèdia Infantil. Ciutat Sanitària “Vall d’Hebrón. Barcelona.

1992.

- Congrés Internacional sobre Displàsia del Desenvolupament del Maluc. Madrid.

- Curs sobre Tumors de l’Aparell Locomotor. Tumors ossis malignes. Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

1994.

- 1 ª Jornades Internacionals d’Ortopèdia Infantil de l’Hospital Universitari de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona El maluc Infantil luxada

- III Curs de Tumors de l’Aparell Locomotor: Metàstasis òssies. Sarcomes de parts toves.

1995.

XI Curs d’avenços en Cirurgia Pediàtrica. Presentació del treball: Paidoplasticidad O sigui.

1998.

III Curs Internacional d’Ortopèdia Infantil. Ciutat Sanitària de la “Vall d’Hebró” Barcelona.

 

Docència

Professor del Curs Bàsic DE PEDIATRIA: PROTOCOLS DE SEGUIMENT DEL NEN SA, celebrat a l’EUI (Escola Universitària d’Infermeria) de Girona des de Novembre de 1991.

Conferenciant dels Cursos de Formació Continuada de Pediatria de l’Agrupació de Ciències Mèdiques de la Societat Catalana de Pediatria de la Secció de Girona impartint conferències al Col · legi de Metges de 1990 a 1997 sobre temes d’Ortopèdia i Traumatologia Pediàtrica.

 

Treballs Publicats

- Estudi sobre la ingestió i aspiració de cossos estranys en el nen. Revista de la Societat Espanyola de Cirurgia Pediàtrica.

- Revisió de la literatura sobre Colon Esquerre a propòsit de 1 cas. Revista de la Societat Espanyola de Cirurgia Pediàtrica. Novembre de 1980.

- Repercussió de la cirurgia antireflux en el creixement renal. Actes Urulógicas Espanyoles. Novembre de 1980.

- Fractures supracondílies. Revisió sobre 60 casos. Revista Espanyola de Ortopèdia i Traumatologia. 1981.

- Tractament d’elecció en les fractures de fèmur en el nen. Comunicació en el Congrés Nacional d’Ortopèdia i Traumatologia de la SECOT celebrat a Barcelona al desembre de1980.

- Paidoplasticidad Òssia. Comunicació realitzada en el Congrés Anual de Cirurgia Pediàtrica de l’Hospital Universitari d’Oviedo al març de 1995.

- Presentació de resultats de 17 pacients tractats amb el Cotilla Dinàmic SpineCor al Congrés Internacional de Tractament Conservador de l’escoliosi celebrat a Barcelona al setembre de 2002.

- Presentació de resultats de 32 pacients tractats amb el Cotilla Dinàmic SpineCor en el Simposi Internacional de SpineCor celebrat a Alacant a l’octubre de 2005.

- Presentació de resultats de 71 pacients tractats amb el Cotilla Dinàmic SpineCor en el Simposi Internacional de SpineCor celebrat a Cracòvia, Polònia al setembre de 2007.